ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κρόκο
- αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ρύζι (τόσο ώστε να «κρατάει») και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναμιγνύουμε τον κιμά, το ολόκληρο αυγό και το ασπράδι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε μικρά πλατιά κεφτεδάκια.
- Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό κι αλάτι και βουτάμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια πρώτα στο μίγμα αυγού και μετά σε αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου