Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 6 αυγά
- 2 κουταλάκια σόδα
- Για το σιρόπι
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερό
- χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και χωριστά τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη σόδα και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε την γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το κρατάμε ζεστό.
- 'Όταν ψηθεί η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε όπως το μπακλαβά και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου