Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Γιαουρτόπιτα


Γιαουρτόπιτα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Λαχταριστή γιαουρτόπιτα με δροσερή γεύση και τέλεια γεύση, σιροπιαστή ή και σκέτη!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια σόδα

  • Για το σιρόπι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και χωριστά τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τη σόδα και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Ψήνουμε την γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το κρατάμε ζεστό.
  7. 'Όταν ψηθεί η γιαουρτόπιτα, την κόβουμε όπως το μπακλαβά και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου