Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μπουρανί σμυρναίικο

 



Το μπουρανί είναι μια συνταγή για πιλάφι που μας έρχεται από τη Σμύρνη. 

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτηράκι ρύζι
  • 6 ντομάτες φρέσκιες
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
  3.  Ρίχνουμε την τομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε.Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει .
  5. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε και το αφήνουμε να «τραβήξει» υγρά.

Καλή σας όρεξη.

1 σχόλιο:

  1. "Τσιγαρίζουμε το μαϊντανό και το σκόρδο" γράφετε. Μήπως εννοείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού το κρεμμύδι δεν αναφέρεται πουθενά στη συνταγή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή