Το μπουρανί είναι μια συνταγή για πιλάφι που μας έρχεται από τη Σμύρνη.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτηράκι ρύζι
- 6 ντομάτες φρέσκιες
- 1 φλ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φλ. νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ⅓ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε την τομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε.Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει .
- Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε και το αφήνουμε να «τραβήξει» υγρά.
Καλή σας όρεξη.
———————————————————————————————–
Τη συνταγή διαβάσαμε στο
edesma.e-e-e.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου