Αφράτο και σιροπιαστό γλυκό ταψιού που θα σας ενθουσιάσει …
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
- μία κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά (τα χωριάτικα πάντα κάνουν διαφορά)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- ένα φακελάκι baking powder
- ένα φακελάκι μαστίχα Χίου
- λίγη εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- ένα ξύλο κανέλας
- μισό πορτοκάλι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’αυγά ώσπου να γίνει ένα αφράτο μείγμα,προσθέτω το γιαούρτι και την μαστίχα (χτυπημένη στο multi με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).
- Σιγά σιγά προσθέτω τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder και το ξύσμα.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή (βλέπουμε να πάρει και ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).
- Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διακοσμούμε με άσπρο αμύγδαλο ή με ινδοκάρυδο ή με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό καϊμάκι.
Η δοσολογία είναι για ένα μικρό ταψάκι φούρνου.
—————————————————————————————
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου