Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κολοκιθακια με παστουρμα και τυρι


 Υλικα

6 κολοκιθακια μεγαλου μεγεθους

1 φλιτζανι κασερι

1/2 φλιτζανι αλευρι

3 φλιτζανια γαλα φρεσκο

50 γραμμαρια παστουρμα 

2 κροκους αυγων

2 κουταλιες βουτυρο

1/4 κουταλακι μοσχοκαρυδο

Λιγο λαδι (για σοταρισμα και αλειμμα)

Αλατι , πιπερι

Εκτελεσι

Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό ζεματιζουμε για 3-4 λεπτα τα κολοκυθακια.

Στη συνέχεια τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα , τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν και τα χωριζουμε στα δυο κατα μηκος . Κατοπιν αφαιρουμε την ψιχα τους ,σε ενα τηγάνι ριχνουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε καλα την ψιλοκομμένη ψίχα τον κολοκυθιών.Με ενα πινελο αλειφουμε με λαδι γύρω γύρω τα κολοκυθάκια ,στρώνουμε  στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτι σε ενα ταψακι ,τα τοποθετούμε σε σειρές και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λειωσει ,προσθέτουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε ,και το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά να καβουρντιστή και να κιτρινίσει.Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα,ενώ το ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια λεία κρεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τούς κρόκους των αυγών ,   το κασέρι τριμμένο ,τον ψιλοκομμένο παστουρμά ,τη σοταρισμένη ψίχα των κολοκυθιών,λίγο μοσχοκάρυδο,λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο ,   γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια με κρέμα και τα ψήνουμε στους 180 για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.!

φώτο - συνταγή    Η.Ν ΤΣΙΜΠΡΗΣ .  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου