Υλικά
- 1,5 Φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 Φλ. αλεύρι (μαλακό)
- 2,5 Φλ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 1⁄2 Φλ. βούτυρο
- 150 γρ. κανταΐφι
- 1⁄2 Φλ.νερό
- 2 γρ. λεμόνι (ξύσμα από φλούδα)
- 3 Κλαδάκια γαρύφαλλα
- 1 Κλαδάκι κανέλα
- 2,5 Φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα.
- Τοποθετούμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την βανίλια.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι,
- ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και την υπόλοιπη μισή ποσότητα της ζάχαρης με τα μυρωδικά να φτιάξουμε το σιρόπι.
- Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι.
- Στρώνουμε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
- Χτυπάτε την αρκετά κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη για 5' ακριβώς ώστε να γίνει σαντιγί.
- Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου