Η μαγείρισσα βάζει τα υλικά και η ψυχή τη γεύση…
Μία συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
- 1 ½ ποτήρι ρύζι
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές λωρίδες
- 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 καλαμάρια, καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
- 15-20 μύδια, χωρίς κέλυφος
- 15-20 μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζ. κουκουνάρια
- 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κ.γλ. κουρκουμά
- 1 κοκκινόψαρο (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένο
- 3 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το σκόρδο και τα κουκουνάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, να καβουρντιστούν και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
- Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι και περιχύνουμε με το νερό.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σερβίρουμε ζεστό.
———————————————————————————————
http://mariaekmektsioglou.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου