Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Αλατσατιανό Πιλάφι

 



Η μαγείρισσα βάζει τα υλικά και η ψυχή τη γεύση…

Μία συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

  • 1 ½ ποτήρι ρύζι
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό χταπόδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια, καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 15-20 μύδια, χωρίς κέλυφος
  • 15-20 μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζ. κουκουνάρια
  • 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κοκκινόψαρο (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένο
  • 3 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι  και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το σκόρδο και τα κουκουνάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, να καβουρντιστούν και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό.
  5. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
  6. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι και περιχύνουμε με το νερό.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  8. Σερβίρουμε ζεστό.

———————————————————————————————

http://mariaekmektsioglou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου