ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
- 250 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- ανάλογο νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
- 1 πρέζα κανέλλα
- 2 πρέζες γαρίφαλο
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα πιπερόριζα
- 1 πρέζα κάρδαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε μέσα σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το μαρινάρουμε για 24 ώρες.
- Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζουμε και φυλάμε το ζουμί της μαρινάδας.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Σβύνουμε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζουμε με λίγο νερό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου