- 4-5 μικρές σελινόριζες κομμένες στη μέση και μετά σε φέτες πάχους 2 εκατοστών (προτιμούμε τις μικρές σελινόριζες από τις αγορές βιοκαλλιεργητών)
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε το καρότο και βράζουμε τα λαχανικά μέχρι σχεδόν να λιώνουν τα καρότα. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει (περίπου 30-45΄ λεπτά).
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και αν θέλουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Πηγή: twominutesangie.com / Μαρία Τσιροπούλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου