Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μενεμένη με παστουρμά

  • Μενεμένη με παστουρμά
Μια απολαυστική και πανεύκολη συνταγή από τη Μικρασία
σάς προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, όπως την παρουσίασε σε εκπομπή της η Μαρία Εκμεκτσίογλου.
ΥΛΙΚΑ
  • παστουρμάς
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
  • 4 ντομάτες
  • πιπέρι, αλάτι, μπούκοβο
  • βούτυρο, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ένα κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ψήνουμε καλά, κόβουμε σε μικρά κομμάτια  τις πιπεριές και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  3. Μόλις καφετίσει το κρεμμύδι βάζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε τον παστουρμά σε κομμάτια και τον βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 2΄. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα.
  4. Ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από την ντομάτα. Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.
  5. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου