Μια
από τις πιο απλές αλλά και γευστικότερες συνταγές!
Ιδανικά ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα. Αν δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.
Ιδανικά ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα. Αν δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 8-10΄. Η φλούδα τους πρέπει να είναι μαύρη και το εσωτερικό μαλακό.
- Αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για
περίπου 15΄. - Σε μπολ διαλύουμε με πιρούνι τη σάρκα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πηγή: cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου