Το
pontos-news.gr σάς προτείνει μια πεντανόστιμη μικρασιατική συνταγή
που κοντεύει να χαθεί. Χυλωμένα στο αυγολέμονο, τα γιουβαρλάκια θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους. Προμηθευτείτε μπόλικο φρέσκο ψωμί!
που κοντεύει να χαθεί. Χυλωμένα στο αυγολέμονο, τα γιουβαρλάκια θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους. Προμηθευτείτε μπόλικο φρέσκο ψωμί!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 125 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και το μισό λάδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄ και πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1¼ του λίτρου νερό (περίπου 5 ποτήρια) και το υπόλοιπο λάδι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30′ περίπου.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα. Παίρνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα ή το πιρούνι για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Δεν ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με την κουτάλα.
- Πηγή: topoikaitropoi.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου