Μια
διαφορετική ψαρόσουπα
μια παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου σάς προτείνει το pontos-news.gr.
μια παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου σάς προτείνει το pontos-news.gr.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό λαβράκι
- ½ κιλό σπασμένο σιτάρι
- 3 κρεμμύδια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κρόκους αυγών
- 1 λεμόνι
- λίγο σαφράν
- ½ κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το σιτάρι με πέντε ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 3-4 φορές κρύο νερό για να κάνουμε το μίγμα λείο και πηχτό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια άκρη.
- Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το δυόσμο και ανακατεύουμε. - Βάζουμε τις πέντε κούπες νερό, και αφού βράσει, σουρώνουμε και μεταφέρουμε το ζωμό
σε μια κατσαρόλα. - Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και τα βράζουμε για 15-20΄.
- Ξανασουρώνουμε τη σούπα και προσθέτουμε το πηχτό μίγμα από το σιτάρι, τους δύο κρόκους, λίγο σαφράν και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και ψήνουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του αυγού.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, βάζουμε λίγο ψαχνό στο κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε, το ζωμό, και λίγη κανέλλα από πάνω.
- Πηγή: topoikaitropoi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου