ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο
- 1 φλ. λάδι
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- 3-4 ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας χωρίς να το κόψουμε.
- Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια σκόρδο.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα μία κουταλιά βούτυρο και το λάδι να κάψουν και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρέας και το γυρνάμε απ' όλες του τις πλευρές, για να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
- Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το γυρνάμε κατά διαστήματα.
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε, σουρώνουμε τα μακαρόνια και κατόπιν τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
⇔
Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε μικρές φέτες, ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
- Πηγή: facebook.com/mnimesprosfigon
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου