- ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 μικρό λάχανο (περίπου 1 κιλό)
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (ελιά)
- 2 κ.γ. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου περίπου μία εβδομάδα για αναζύμωση.
- Βράζουμε το λάχανο με το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το κρέας και το λάχανο και διαλύουμε το γιαούρτι στο ζωμό του κρέατος.
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το λάχανο και το κρέας. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
⇔
Η σούπα αυτή ήταν ένα από τα καθημερινά πιάτα του χειμώνα.
- Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα: 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, ειδική έκδοση της Real Media AE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου