Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Κανταΐφι στην κούπα (κουπάτο)


κανταίφι στην κούπα

Συστατικά:
450 γρ ζύμη για κανταίφι
170 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρης
2 φλιτζάνια νερό
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.
Βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και βράστε το για άλλα 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Πάρτε την ζύμη κανταΐφι από τον καταψύκτη και ανοίξτε την με το χέρι αμέσως σε ένα μπολ ανάμειξης
Αφήστε το να ξεπαγώσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο σε αυτό και ανακατέψτε την ομοιόμορφα να παει παντου. Πάρτε 1 + 1/2 κουταλάκι απο το κανταΐφι και βάλτε το σε μία κούπα του καφέ (ή ένα κύπελλο muffin) και πατήστε να κάνετε μια εσοχή(φωλιά).
Διαφήμιση

Γεμίστε την εσοχή με 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο καρύδι και κλείστε το με 1/2 κουταλιά
της σούπας κανταΐφι και πατήστε το.

Γυρίστε το φλιτζάνι στο ταψί και αφαιρέστε απαλά το φλιτζάνι.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να εξαντληθεί όλοι η ζύμη κανταΐφι.
Προθερμάνετε το φούρνο 180 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε από το φούρνο και με ένα κουτάλι ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από αυτό. Αφήστε το να κρυώσει.
ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου