Ο χαλβάς είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα
αγαπητό την περίοδο της νηστείας.ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1½ κούπα μέλι
- 2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
- 4 κούπες νερό
- 100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
- κανέλλα τριμμένη
- ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, κι όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα (προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα).
- Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) το σιρόπι μας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
- Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται ώστε να πήξει.
- Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.
- Γυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα (άφθονη).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου