Προθερμάνετε το φούρνο στους
180°C. Σε μια μεγάλη λεκάνη κτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέστε το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το γάλα και ανακατέψτε.
Σε άλλη λεκάνη, αναμείξτε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα, την κανέλα και το baking powder. Σιγά σιγά, προσθέστε τα στερεά υλικά στη λεκάνη με τα υγρά και αναμείξτε.
Απλώστε λίγο λάδι σε ένα ορθογώνιο πυρέξ και προσθέστε το μείγμα. Πασπαλίστε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μικρή κατσαρόλα, βάλτε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σιγοβράστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς, κόψτε τον σε τετράγωνα κομματάκια όπως είναι στο πυρέξ και περιχύστε με το σιρόπι. Περιμένετε μερικά λεπτά και σερβίρετε!
Σε άλλη λεκάνη, αναμείξτε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα, την κανέλα και το baking powder. Σιγά σιγά, προσθέστε τα στερεά υλικά στη λεκάνη με τα υγρά και αναμείξτε.
Απλώστε λίγο λάδι σε ένα ορθογώνιο πυρέξ και προσθέστε το μείγμα. Πασπαλίστε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μικρή κατσαρόλα, βάλτε όλα τα υλικά για το σιρόπι και σιγοβράστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς, κόψτε τον σε τετράγωνα κομματάκια όπως είναι στο πυρέξ και περιχύστε με το σιρόπι. Περιμένετε μερικά λεπτά και σερβίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου