Προετοιμασία: 0:20'
Μαγείρεμα: 0:05'
Εύκολη
Μερίδες: 24
Μία εικόνα χίλιες γεύσεις! Φτιάξτε τα τώρα, γιατί αυτά τα κιμαδοπιτάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού και το ρόδι θα σας αφήσουν άφωνους
Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση
Γι’ αυτά τα κιμαδοπιτάκια με φύλλο στο τηγάνι, πρώτα λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά
για 5′-7′ να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο κι αφήνουμε
για 5′ ανακατεύοντας, να γίνουν διάφανα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε
πρέζες από τα μπαχαρικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ρόδι.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο. Κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. Ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο. Βρέχουμε
με τα δάχτυλα την περίμετρο του φύλλου. Κλείνουμε σε πακέτο πιάνοντας
ακτινωτά τις άκρες των φύλλων. Δίνουμε σχήμα πλακέ σαν φάκελο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, με την ένωση προς τα κάτω, για λίγα λεπτά να ροδίσει. Γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να ροδίσει.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, δυόσμο και ρόδι. Περιχύνουμε με σιρόπι ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου