Κριτσανιστό, χωριάτικο φύλλο, γεμιστό με κοκκινιστό κρέας! Μαγεία στο τετράγωνο αυτά τα πουγκιά γεμιστά με κρέας
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα πουγκιά γεμιστά με κρέας, κόβουμε πρώτα το μοσχάρι σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε το περίσσευμα αλευριού.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί. Τρίβουμε με κουτάλι τον πελτέ στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 1′ να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο. Ψήνουμε 1 φύλλο σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, για 10′ στους 200 βαθμούς C να ροδίσει. Το θρυμματίζουμε.
Ανοίγουμε ένα άλλο φύλλο στον πάγκομ και το κόβουμε στη μέση.
Πασπαλίζουμε το κέντρο του με ψημένο σπασμένο φύλλο, πασπαλίζουμε με κασέρι και βάζουμε ένα ισομοιράζουμε το κρέας για να φτάσει για όλα τα πουγκιά. Έχοντας κατά νου, ότι αφήνουμε την περισσότερη σάλτσα στην κατσαρόλα για το σερβίρισμα.
Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί κλείνουμε σε πουγκάκι. Ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα πουγκιά.
Ψήνουμε για περίπου 40′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C, να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε γιαούρτι σε ένα πιάτο, ακουμπάμε ένα πακέτο, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου