Πιο ωραίο μεζέ από αυτό το ζουμερό κεμπάπ, τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο και σερβιρισμένο με σάλτσα ντομάτα και δροσερό γιαούρτι, δεν έχεις δοκιμάσει! Φωνάξτε καλή παρέα και απολαύστε το
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά του κεμπάπ σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να παγώσει το μίγμα.
Σε μεταλλικά πλακέ σουβλιά, περνάμε τα κεμπάπ χτίζοντας τα με την παλάμη μας, δίνοντάς τους πλακέ σχήμα.
Ψήνουμε
στη σχάρα για 3′-4′ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, πλάθουμε τον κιμά σε
σχήμα κεμπάπ μακρύ και πλακέ. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για 15′.
Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε επάνω το κεμπάπ, πασπαλίζουμε γραβιέρα και τυλίγουμε.
Αλείφουμε
με βούτυρο, κόβουμε σε μεγάλα διαγώνια κομμάτια το κιχί κεμπάπ και
ψήνουμε στην σχάρα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά να ζεσταθεί το φύλλο.
Εναλλακτικά, αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15′
περιπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου