Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Φουρφουράκια Μ. Ασίας

Υλικά

  1. 1 πακέτο τετράγωνα σφολιατάκια κουρού
  2. 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι μέλι
  4. 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  5. 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  6. 1 λεμόνι
  7. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε μέσα την ζάχαρη, το μέλι και ένα ποτήρι νερό. Κόβετε το λεμόνι στη μέση και το ρίχνετε και αυτό μέσα και το αφήνετε να βράσει κανα δεκάλεπτο. Μόλις βράσει το αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει
  2. Τώρα κάνουμε τα φουρφουράκια μαςπαίρνουμε το φύλλο και το βάζουμε πάνω στον πάγκο μας. Χαράζετε με ένα μαχαίρι από κάθε γωνία διαγώνια μέχρι στη μέση άλλα όχι να το κόψετε εντελώς. Διπλώνετε κάθε δεύτερη γωνία από μέσα και πιέζετε απαλά να κολλήσουν, δηλαδή το σχέδιο σας να βγει σαν ένας μήλος ή αλλιώς φρουφρού του αέρα
  3. Τα τηγανίζετε με το σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρώμα χρυσάφι.
  4. Τα ρίχνετε μέσα στο σιρόπι που κάνατε τα αφήνετε λίγο να μελώσουν. Τα βάζετε σε μία πιατέλα και σερβίρετε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου