Κλασσική πολίτικη συνταγή, η τάρτα γιαουρτιού είναι από τα άσπρα γλυκά που μένουν αξέχαστα και ξυπνάνε μνήμες..
Υλικά
- Για την βάση
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 70 γρ. ζάχαρη
- 1 φακ. μαγιά ξηρή
- 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
- βανίλια
- αλάτι
- 2 αυγά
- για την γέμιση
- 70 γρ. βούτυρο
- 150 γρ, ζάχαρη
- 150 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμιγνύουμε με την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 ακόμα λεπτά.
- Αφήνουμε την ζύμη σε θερμό μέρος για μισή ώρα μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και και απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και πασπαλίζουμε σποραδικά μαζί μετά 150 γρ. ζάχαρης.
- Αφήνουμε ξανά σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό , το αλείφουμε με τα 150 γρ. γιαούρτι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμη η αφράτη τάρτα γιαουρτιού μας!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου