Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες τουρσί

 


Υλικά

600-700 γ. μικρές μελιτζάνες (το καλύτερο, μελιτζανάκι) 
1 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
νερό κατσαρόλας
ξύδι σπιτικό


Υλικά : 1 βάζο του  κιλού και 1 του μισού κιλού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες.



Τις κόβουμε σε χοντρά στρογγυλά κομμάτια.


Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό και το αφήνουμε να βράσει...
Εν τω μεταξύ έχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας.

Το νερό μόλις βράσει, προσθέτουμε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνουμε για ένα δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς...


Με μία τρυπητή κουτάλα τις τοποθετούμε στο βάζο μας.
Προσθέτουμε νερό στο βάζο μας από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ολόκληρο ή στη μέση.


Προσθέτουμε το αλάτι μας.


Τέλος, προσθέτουμε το ξύδι μας μέχρι επάνω.


Αφήνουμε το βάζο να κρυώσει...και μετά στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου...

Καλή Επιτυχία!
 
 
 
 
 
 
 
 
 https://www.gandmclub.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου