Υλικά
- 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 15 γραμμάρια σαλέπι
- 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη άλλα χωρίς να πάρει βράση το γάλα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχουμε βάλει το μισό περίπου, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
- Το σουρώνουμε και το αφού κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το παγωτό καϊμάκι στην κατάψυξη και κάθε 25 λεπτά για τις επόμενες 2 ώρες το ανακατεύουμε ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι στο παγωτό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου