Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Υπέροχο γλυκό Γκιουζέλ, με κρέμα, νιφάδες σοκολάτας και μαστίχα

 


ΥΛΙΚΑ


Το ταψί μου είναι 22 * 35 θα χρειαστούμε 1 πακέτο 500 gr φύλλο κανταΐφι 150 gr αγελαδινό φρέσκο βούτυρο λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ
Ενάμιση ποτήρι νερό 1,5 ποτήρι ζάχαρη φλούδα από λεμόνι βράζουμε το σιρόπι Επτά λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει

Ξύνούμε το καταΐφι και Το ψήνω στους 180 για 10 λεπτά Αφού με ένα Πινέλο το αλείψουμε με το βούτυρο το λιωμένο μόλις βγει ζεστό από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι

ΚΡEΜΑ
800 γραμμάρια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών και 2 αυγά ολόκληρα
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
10 κουταλιές κόφτες της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές γεμάτες της σούπας νισεστέ

Διαφήμιση

Σε μία κατσαρόλα τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι που να πήξουμε αλλάζουμε σκεύος βάζουμε μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς

Χτυπάμε στο μίξερ 500 γραμμάρια φυτική σαντιγί με τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κρατάω λίγη για γαρνιτούρα από πάνω και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε μαζί με την άσπρη κρέμα την πατισερί

Για τη συναρμολόγηση
Ένα μέρος από το καταΐφι κάτω στη μέση κρέμα και από πάνω το άλλο μέρος από κανταΐφι από πάνω ροζέτες από σαντιγί και σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

Το καταΐφι το ψήνουμε σε δύο δόσεις το ιδανικό σε αυτή την περίπτωση είναι να έχουμε δύο ταψιά ίδιου μεγέθους

Επειδή δεν είχαμε ψήσει την πρώτη στρώση την αναποδογύρισαμε σε μία λαδόκολλα σιροπιασμένη και μετά ξαναβάζουμε το υπόλοιπο καταΐφι το ψήνουμε το σιρόπι ασα και πρόσθετουμε μετά την άσπρη κρέμα και μετά γυρνάμε Τούμπα τη λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω το ήδη ψημένο καταΐφι που είχαμε κρατήσει

Η Συνταγή είναι από κ. ‎‎Κωνσταντινιά ΠΚ‎ ‎ “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου