Ένα γιουβέτσι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει, που θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με αρώματα.
Γιουβέτσι (γκιουβέτς) είναι το πήλινο σκεύος που έδωσε το όνομά του σε ένα απ’ τα νοστιμότερα φαγητά.
ΥΛΙΚA
- 600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
- 200 γρ. κριθαράκι
- 50 γρ. ρύζι μαύρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ψιλοκομμένο βασιλικό
- ½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
- 100 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’.
- Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου