Ένα ορεκτικό που θα αγαπήσετε!
Προέρχεται από την τουρκική λέξη mucver που σημαίνει «τηγανίτα
λαχανικών», όχι μόνο με κολοκύθια αλλά και με σπανάκι, ανάλογα την
εποχή.
Τι χρειαζόμαστε:
- 7-8 κολοκύθια μεγάλα
- 3 αυγά
- 200-250 γρ. φαριναπ
- λίγο αλάτι
- 1/4 ποτηρι λάδι
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Δυόσμος φρέσκος 2 κλωναράκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα καυτερή 1 πρέζα
- 1/4 κιλού φέτα (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβω τα κολοκύθια στον τρίφτη. Προσοχή, όχι στο μπλέντερ! Δεν θέλουμε να γίνουν ζουμί, αλλά μακρόστενες κλωστές.
- Τα σφίγγω στις χούφτες μου να φύγουν τα πολλά νερά. Δεν πρέπει να είναι καθόλου βρεγμένα αλλά στεγνά για να μη νερουλιάσει το μείγμα στο ψήσιμο.
- Τ’ ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.(Προσθέτουμε προαιρετικά κάποιο από τα τυριά)
- Οι Πολίτες τα μαγειρεύουν σε δύο εκδοχές. Είτε βάζουν το μείγμα σε ταψάκι μέτριο και το ψήνουν στους 175ο 1 – 1μιση ώρα (σ’αυτή την περίπτωση, όταν αρχίσει να κάνει κρούστα από πάνω το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα), είτε καίνε λίγο λάδι στο τηγάνι, ρίχνουν κουταλιές απ’το μείγμα (προσθέτουμε στο μίγμα μερικές κουταλιές αλεύρι) και τηγανίζουν μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι βαθμοί και η ώρα του ψησίματος εξαρτώνται κατά κύριο λόγο απ’ τον κάθε φούρνο. Συνήθως το μυτσβέρι φτιάχνεται τηγανιτό σαν μεζές ορεκτικός (στη φώτο είναι η τηγανιτή εκδοχή). Η φέτα όπως έγραψα είναι προαιρετικό υλικό.
Η γνήσια συνταγή δεν την περιλαμβάνει, απλά αρέσει σε κάποιους κι επειδή δένει πολύ με τα υπόλοιπα υλικά, είπα να την προσθέσω. Είναι ένας ωραίος μεζές και συνοδεύεται εάν θέλετε τέλεια με τζατζίκι (προαιρετικά) ή με σος γιαουρτιού.
… θα γλείφουμε τα δάκτυλά μας!
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου