Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ταχινοπιτάκια

 


Ταχινοπιτάκια

Εύκολα και απολαυστικά ταχινοπιτάκια για να συνδυάσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!

Υλικά

  • Για τα ταχινοπιτάκια
  • 6 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 360 γρ. ταχίνι

  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδες απο 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνουμε στον χώρο εργασίας μας 6 φύλλα κρούστας.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
  3. Αλείφουμε ελαφριά με ένα πινέλο, ένα φύλλο μαργαρίνης.
  4. Απλώνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  5. Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  6. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
  7. Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στον φούρνο.
  9. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 160ο C σε προθερμασμένο φούρνο.
  10. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας :
  11. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.
  12. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
  13. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  14. Αφαιρούμε από τον φούρνο μόλις ροδίσουν, και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.
  15. Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου