Υλικά
- Για τα ταχινοπιτάκια
- 6 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κανέλα
- 360 γρ. ταχίνι
- Για το σιρόπι
- 250 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδες απο 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνουμε στον χώρο εργασίας μας 6 φύλλα κρούστας.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Αλείφουμε ελαφριά με ένα πινέλο, ένα φύλλο μαργαρίνης.
- Απλώνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
- Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 160ο C σε προθερμασμένο φούρνο.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας :
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.
- Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο μόλις ροδίσουν, και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου