Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή. Προτιμήστε να τα φτιάξετε μεσημέρι, γιατί σίγουρα θα καταναλώσετε αρκετά και θα βαρύνετε. Είναι από τις συνταγές που λέμε μπουκιά και συχώριο!
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια σμυρνέικα σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν τ’ αφήσουμε να σταθούν για λίγο στο ψυγείο θα γίνουν τέλεια.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Πλάθουμε πλατιά σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση μ’ ένα κουταλάκι. Κλείνουμε τριγύρω. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου