Σας παρουσιάζουμε μια πολύ ωραία συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο, παραδοσιακή και διαχρονική αξία στα γλυκά!
Υλικά
- 1 κουτί φύλλο
- 3,5 Φλ. ζάχαρη
- 1,5 Φλ. γάλα
- 4 αυγά
- 3⁄4 Φλ. σιμιγδάλι
- 1 κτ.γ. λεμονιού (ξύσμα)
- 1⁄2 Φλ. βούτυρο
- 2,5 γρ. νερό
- 1 κτ.σ. λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, 2 φλυτζάνια ζάχαρη τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο, ή το απλώνουμε επιμελώς με ένα πινελάκι.
- Απλώνουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
- Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
- Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε.
- Ραντίζουμε ξανά με βούτυρο.
- ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Βάζουμε 1 1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει.
- Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου