Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Γαλακτομπούρεκο

 


Γαλακτομπούρεκο - συνταγές μαγερικής & ζαχαροπλαστικής - www.sidages.gr

Σας παρουσιάζουμε μια πολύ ωραία συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο, παραδοσιακή και διαχρονική αξία στα γλυκά!

Υλικά

  • 1 κουτί φύλλο
  • 3,5 Φλ. ζάχαρη
  • 1,5 Φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 3⁄4 Φλ. σιμιγδάλι
  • 1 κτ.γ. λεμονιού (ξύσμα)
  • 1⁄2 Φλ. βούτυρο
  • 2,5 γρ. νερό
  • 1 κτ.σ. λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, 2 φλυτζάνια ζάχαρη τα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού
  5. Λιώνουμε το βούτυρο.
  6. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο, ή το απλώνουμε επιμελώς με ένα πινελάκι.
  7. Απλώνουμε τη γέμιση.
  8. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
  9. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
  10. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε.
  11. Ραντίζουμε ξανά με βούτυρο.
  12. ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  13. Βάζουμε 1 1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει.
  14. Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου