Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Μικρασιάτικος τραχανάς της μαμάς

 



Η γιαγιά της μαμάς μου η οποία ήρθε από τη Σμύρνη της έδωσε αυτή τη συνταγή την οποία την κάνουμε πιστά κάθε χρόνο.

Ελευθερία

Υλικά

  1. 2 κιλά ντομάτες
  2. 2 πιπεριές κόκκινες(αν τον θέλετε πιο κόκκινο βάλτε παραπάνω)
  3. 1 κιλό κρεμμύδια
  4. 1 κομμάτι τραχανόχορτο προαιρετικά
  5. 1 κιλό γιαούρτι παραδοσιακό
  6. 2 κιλά σιμιγδάλι ψιλό
  7. Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βράζω μαζί τις ντομάτες τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το τραχανοχορτο για 20 περίπου λεπτά.θα βγάλουν τα ζουμιά τους δεν βάζουμε νεράκι.

  2. Αφού κρυώσει ο πολτός, τον βάζω σε 1 λεκάνη με το γιαούρτι και το σιμιγδάλι και βάζω όσο αλεύρι σηκώνει για να γίνει μις σφιχτή ζύμη.

  3. Μετά τον απλώνω σε 1 τραπέζι σε μικρά κομμάτια για να μισοστεγνωσει και αφού στεγνώσει τον βάζω στο μίξερ για να κοπεί σε μικρά κομμάτια σαν ρύζι σε μέγεθος..και είναι έτοιμος.τον αποθηκεύω σε τάπερ και τον βράζω όποτε θελήσω σε ζουμί κρέατος,ιδανικά

Ελευθερία
Δημοσιεύθηκε από
Ελευθερία
στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου