Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Αγκινάρες αλά πολίτα

 


Οι αγκινάρες κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων σε αντιοξειδωτικά λαχανικών.
Καλλιεργούνται σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα. Εγώ χρησιμοποίησα αγκινάρες Μικρομάνης, είναι πολύ γνωστές στην Μεσσηνία και είναι πραγματικά πεντανόστιμες!
 

Υλικά

4 μερίδες
  1. 6 αγκινάρες μεγάλες ή 12 μικρές
  2. 1 καρότο, σε ροδέλες
  3. 1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε μέτριες
  4. 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  5. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  6. 1 λεμόνι
  7. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  8. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι για να μη μαυρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει χυμό από 1/2 λεμόνι. Τις βράζουμε για 15' και τις σουρώνουμε.

  2. Στην κατσαρόλα, ροδίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και συνεχίζουμε το σοταρισμα για μερικά λεπτά.

  3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, 1 ποτήρι ζεστό νερό, το χυμό από 1/2 λεμόνι και αλάτι. Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβραζουμε για 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.

  5. Προσθέτουμε τον άνηθο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Eirinaki
Δημοσιεύθηκε από
Eirinaki
στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου