Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Καζάν ντιπί… άρωμα ανατολής!

 


1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη

ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει “καμένος πάτος τσουκαλιου”…μην σε τρομάζει η λέξη…είναι πεντανόστιμο!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
  • Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
  • Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
  • Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
  • Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε

Tip

Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου