-
για τα κεφτεδάκια
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή 2 παξιμάδια μουλιασμένα
-
1 κ.σ. ξύδι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κ. γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
φρέσκο δυόσμο
-
----------------------------------------------------
-
για το τηγάνισμα
-
αλεύρι για το πανάρισμα
-
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
-
-----------------------------------------------------
-
για το γιουβέτσι
-
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
500 γρ. κριθαράκι
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
-
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-
1 λίτρο νερό
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
2-3 γαρύφαλλα
-
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Δημοσιεύθηκε από
Χρυσούλα Κοντοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου