Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πολίτικο γιουβέτσι με κεφτεδάκια

 


Υλικά

  1. για τα κεφτεδάκια
  2. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 αυγό
  5. 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή 2 παξιμάδια μουλιασμένα
  6. 1 κ.σ. ξύδι
  7. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. 1 κ. γ. ρίγανη
  11. 1 κ.γ. κύμινο
  12. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  13. φρέσκο δυόσμο
  14. ----------------------------------------------------
  15. για το τηγάνισμα
  16. αλεύρι για το πανάρισμα
  17. σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  18. -----------------------------------------------------
  19. για το γιουβέτσι
  20. 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  21. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  22. 500 γρ. κριθαράκι
  23. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  24. 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
  25. 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  26. 1 λίτρο νερό
  27. αλάτι
  28. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  29. 1 ξυλάκι κανέλας
  30. 2-3 γαρύφαλλα
  31. λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε (εγώ τα κάνω μεγάλα όπως βλέπετε). Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το γιουβέτσι.

  3. Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά. Σε ένα μέτριο ταψί αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και από πάνω αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.Ψήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας.

  4. Καλή σας όρεξη!!

Χρυσούλα Κοντοπούλου
Δημοσιεύθηκε από
Χρυσούλα Κοντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου