Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Γιαουρτλού τσορμπά

  • Γιαουρτλού τσορμπά
Μια λαχταριστή σούπα της εποχής από τη Σπάρτη της Μικράς Ασίας.
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μικρό λάχανο (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (ελιά)
  • 2 κ.γ. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι στο γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου περίπου μία εβδομάδα για αναζύμωση.
  2. Βράζουμε το λάχανο με το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το κρέας και το λάχανο και διαλύουμε το γιαούρτι στο ζωμό του κρέατος.
  3. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το λάχανο και το κρέας. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου