Υλικά
- 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα
- 500γραμμάρια ζάχαρη
- 200γραμμάρια καρύδι κοπανισμένο ή φυστίκι Αιγίνης
- Ανθόνερο
- Βανίλια
- Κανέλλα
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κίτρινη κολοκύθα. Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη, κανέλα και βανίλια και ψήνουμε το γλύκισμα στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. 'Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με καρύδι ή το φιστίκι κοπανισμένο και ραντίζουμε με ανθόνερο.
Σημειώσεις συνταγής
Στην Πόλη συνήθιζαν να σερβίρουν το γλυκό κολοκύθα με καϊμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου