Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ταμπουλέ με τραχανά

 


Ταμπουλέ με τραχανά

Σας παρουσιάζουμε ταμπουλέ με τραχανά για να συνοδεύσετε ψητά και άλλα κρέατα!

Υλικά

  • 200 γραμμ. τραχανάς σταρένιος (γλυκός)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
  • 2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας δυόσμος ξερός τριμμένος
  • ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο (σκόνη)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον τραχανά και 6 ποτήρια καυτό νερό. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη ή μια πετσέτα για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.
  2. Στραγγίζουμε καλά τον τραχανά και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  4. Περιχύνουμε τον τραχανά με το μείγμα και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά περίπου.
  5. Ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρεται κυρίως με ψητά κρέατα, μπιφτέκια, κεμπάπ αλλά ακόμα και μαζί με θαλασσινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου