Το Τάς κεμπάπ είναι ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι. Σερβίρεται συνήθως με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανητές.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας αρνί ή μοσχάρι
- 3/4 κιλού κρεμμύδια ξερά
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας η 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε τεμάχια μεγέθους αυγού,το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια τάς κεμπάπ να τηγανίζονται καλά.
- Τα βάζουμε βάζουμε σε κατσαρόλα και αφού τηγανιστούν όλα ρίχνουμε στο λάδι του τηγανιού τα κρεμμύδια καθαρισμένα,πλυμένα και κομμένα σε φέτες να μαραθούν και αυτά λίγο(όχι να καβουρδιστούν).
- Τα βάζουμε και αυτά στη κατσαρόλα με το κρέας.Ρίχνουμε και το βούτυρο και όταν αρχίζουν και τσιτσιρίζουν στη φωτιά,προσθέτουμε το κρασί,μετά την πάστα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό ή τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το τάς κεμπάπ και να μείνει μόνο με το βούτυρο του (τα κρεμμύδια σχεδόν λιώνουν και μένει μια πολύ νόστιμη πηχτή σάλτσα).
- Σερβίρετε με πούρε,πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Σημειώσεις συνταγής
Το Τάς κεμπάπ είναι νόστιμη και πικάντικη πολίτικη λιχουδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου