Υλικά
12-14 κομμάτια
-
Για το ραβανί:
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
200 γρ ζάχαρη
-
250 γρ γιαούρτι
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 βανίλια
-
1/2 κ.γ. μαστίχα
-
1/2 κ.γ. κακουλέ
-
1 πορτοκάλι το χυμό
-
Για το σιρόπι:
-
2 1/2 κούπες νερό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
Φλούδα ενός λεμονιού
-
1 κανελόξυλο
-
1 βανίλια
-
50 γρ βούτυρο
-
Για την κρέμα:
-
1 φακελάκι σαντιγύ Γιώτης γκαρνί
-
200 μλ γάλα
-
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
-
Γάλα και ζάχαρη όσο αναφέρουν οι οδηγίες
-
100 μλ Χυμό πορτοκαλιού γύρω στα
-
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
-
1 βανίλια
-
Λίγα κερασάκια για ντεκόρ
-
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
-
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 5-8 λεπτά, εκτός από το βούτυρο και τη βανίλια που τα προσθέτουμε στο τέλος.
-
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και το γιαούρτι, μετά το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, έχοντας προκαλέσει ένα αφρώδες μείγμα.
-
Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε πρώτα το γάλα με το γκαρνί και βάζουμε στο ψυγείο τη σαντιγύ. Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού πήξει η κρέμα, ρίχνουμε την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μετά, προσθέτουμε σε αυτήν τη μισή σαντιγύ και ανακατεύουμε.
Δημοσιεύθηκε από
Dimitra Lagoudaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου