Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Κουρκουμπίνια


Κλασσική αγαπημένη συνταγή απο τη Βέφα Αλεξιάδου. Λίγα μυστικά ακόμα Ο χρόνος για το σιρόπιασμα είναι ενδεικτικός. Μπορεί να τα θέλετε πιο σιροπιασμένα οπότε θα πρέπει να τα αφήσετε λίγο παραπάνω.Αν θέλετε να παραμείνουν κριτσανιστά μην τα σκεπάσετε. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
30 Minutes 13 φωτοσχόλια

Υλικά

  1. 500 γρ. φύλλο κρούστας
  2. 1/2 φλ. μαργαρίνη
  3. λάδι για το τηγάνισμα
  4. Για το σιρόπι
  5. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  6. 1 1/2 κούπα νερό
  7. 1 βανίλια
  8. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους.

  2. Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι

  3. Και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

  4. Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.

  5. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για να σφίξουν.

  6. Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς

  7. Και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  8. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

feggaraki
Δημοσιεύθηκε από
feggaraki

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου