-
8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
-
5 ντομάτες αλεσμένες
-
1 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
-
2 ποτήρια νερού ρύζι Καρολίνα
-
2 κ.σ. κουκουνάρι
-
3 κ.σ. Σταφίδες μαύρες
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε καλά.Προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αμέσως μετά το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
-
Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση η γέμιση την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μαϊντανό
-
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Όση γέμιση περισσέψει την αδειάζετε ανάμεσα από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Δημοσιεύθηκε από
Κλεοπάτρα Καραγιαννάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου