Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Πολίτικα γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι!!!

 

  

Υλικά

  1. 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  2. 5 ντομάτες αλεσμένες
  3. 1 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  4. 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  5. 2 ποτήρια νερού ρύζι Καρολίνα
  6. 2 κ.σ. κουκουνάρι
  7. 3 κ.σ. Σταφίδες μαύρες
  8. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκαπακώνετε με ένα μαχαίρι τις πιπεριές. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα λευκά κομμάτια και τοποθετείτε τις άδειες πιπεριές μέσα σε ένα ταψί.

  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε καλά.Προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αμέσως μετά το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.

  3. Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση η γέμιση την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μαϊντανό

  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Όση γέμιση περισσέψει την αδειάζετε ανάμεσα από τις ντομάτες και τις πιπεριές.

  5. Ρίχνετε νεράκι μέσα στο ταψί μέχρι τα 2/3 του ύψους του. Περιχύνετε τις πιπεριές με ελαιόλαδο.

  6. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα γεμιστά για 1 ώρα. Κατόπιν δυναμώνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα γεμιστά από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο για να μην διαλυθούν στο σερβίρισμα!

Κλεοπάτρα Καραγιαννάκη
Δημοσιεύθηκε από
Κλεοπάτρα Καραγιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου