Υλικά
-
1 φλυτζανι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο κ μισό ηλιέλαιο)
-
100 γρ μαργαρίνη λιωμένη
-
1 φλυτζανι τσαγιού γιαούρτι
-
1 ασπράδι αυγού (και κρόκο για το αλειμα πριν το ψήσιμο)
-
1 φακελάκι μαχλέπι τριμμενο
-
1/2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
-
1 κουτ γλ αλάτι
-
400-450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
Σουσάμι μαύρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά.
-
Ενώνουμε τα 2 μείγματα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη
-
Πλάθουμε τα τσαταλακια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο και αν θέλουμε βάζουμε μαύρο σουσάμι από πάνω.
-
Ψήνουμε στο αέρα στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Δημοσιεύθηκε από
Popi Bogiatzi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου