Υλικά
-
1 κιλό χοντρά πρασα
-
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από λιπαρό κομμάτι
-
1 κ.σ. ρύζι γλασέ
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
0.5 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
-
3 κ.σ. νερό
-
1 κούπα νερό για το βράσιμο
-
Για την σάλτσα σερβιρίσματος
-
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
-
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια 10 εκατοστών και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι να ζεματιστούν για 4-5 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε τρυπητο να στραγγίξουν και ξεχωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα δημιουργώντας σωλήνες. Τα φυλλα που ανοίγουν δεν τα πετάμε. Τα χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας.
-
Σε τηγάνι βάζουμε μιά κουταλιά απο το φρέσκο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με τον κιμά και τον πελτέ. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ρύζι και τον νερό και τελευταίο βάζουμε τον μαιντανό.
-
Γεμίζουμε προσεκτικά τους σωλήνες απο τα πράσα και τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό βραστό και το υπόλοιπο βούτυρο. Τ΄αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνουν με το βούτυρο τους.
-
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν, ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και περιμένουμε να τραβήξει όλο το νερό της ντομάτας και να γίνει μιά σχετικά πηχτή σάλτσα.
-
Σερβίρουμε τα πράσα ρίχνοντας από επάνω σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι στραγγιστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου