Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Lokum Borek (Λουκουμόγλυκα)

 


Πολίτικη λιχουδιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Τραγανό απ'έξω και μαστιχωτό από μέσα.


Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστας"πολίτικο" της alfa
  2. 200 γραμ βούτυρο γάλακτος λιωμένο ή φυτικό βούτυρο (για νηστεία)
  3. 350 γραμ μεγάλα λουκούμια τριαντάφυλλο
  4. 150 γραμ. μεγάλα λουκούμια μαστίχα
  5. 250 γραμ ψίχα φιστίκι Αιγίνης ανάμεικτο με καρύδι (ψιλοτριμμένα)
  6. 3-4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
  7. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε σ'ένα μπολ τα λουκούμια. Κόβονται πιο εύκολα,όταν τα παγώσουμε στο ψυγείο.

  2. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση.

  3. Γεμίζουμε κατά μήκος με ψιλοκομμένο λουκούμι και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

  4. Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό. Βάζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσουμε το ρολό και το τοποθετούμε κατά μήκος σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά.

  6. Αλείφουμε τα ρολά με βούτυρο.

  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο καλά φούρνο, στον αέρα, στους 180*

  8. Στο τελευταίο 5λεπτο του ψησίματος, τα ψεκάζουμε με ροδόνερο.

  9. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

elenixania
Δημοσιεύθηκε από
elenixania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου